Giannis Antetokounmpo is fantastisch begonnen aan het nieuwe NBA-seizoen. Kobe Bryant daagde hem voor het seizoen al uit om de MVP-award te winnen en de Greek Freak lijkt zijn zinnen te hebben gezet om op zijn minst mee te dingen naar de eretitel. Met 147 punten in zijn eerste vier wedstrijden is hij uit de startblokken gevlogen. Tegen Charlotte Hornets was Giannis Antetokounmpo goed voor 32 punten, 14 rebounds en 6 assists. Het was genoeg voor de overwinning: 103-94. Het verschil werd gemaakt in het tweede en derde kwart. Milwaukee Bucks keek na het eerste kwart nog tegen een achterstand van zeven punten aan.

Memphis Grizzlies wint in Houston

Memphis Grizzlies verraste al tegen Golden State Warriors. Vannacht moesten ze het in Houston opnemen tegen de Rockets, die het nog altijd moeten stellen zonder Chris Paul. Houston Rockets had tot dusverre al zijn wedstrijden gewonnen. Memphis Grizzlies kwam laat langszij en trokken de overwinning ook over de streep: 90-98. Marc Gasol was belangrijk met 26 punten. Memphis Grizzlies blijft ongeslagen in het prille NBA-seizoen.

Eerste overwinning 76ers

Philadelphia 76ers heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Uit bij Detroit Pistons stonden Ben Simmons en Joel Embiid op: 86-97. Ben Simmons, die het vorige seizoen miste door een blessure, was belangrijk met een triple double: 21 punten, 12 rebounds en 10 assists. Miami Heat won thuis van Atlanta Hawks: 104-93. Atlanta Hawks mist sterspeler Schroder door een enkelblessure en dat verlies liet zich voelen.

Eerherstel Golden State Warriors

Golden State Warriors begon het seizoen slecht met nederlagen tegen Houston Rockets en Memphis Grizzlies. In de laatste wedstrijd werden sterspelers Kevin Durant en Stephen Curry in de slotfase zelfs uit de wedstrijd gegooid. Tegen de nog puntloze Dallas Mavericks volgde eerherstel: 103-133. Het sterrenteam uit Oakland was veel te sterk voor de Mavs. Kevin Durant was de beste met 25 punten, 8 rebounds en 6 assists.

Wizards en Spurs nog ongeslagen

San Antonio Spurs won ook zijn derde wedstrijd van het seizoen. Toronto Raptors werd thuis ternauwernood aan de kant geschoven: 101-97. Voor de Raptors was het de eerste nederlaag van het seizoen. Washington Wizards won in Denver van de Nuggets en blijft ongeslagen: 104-109. Nikola Jokic was goed voor 29 punten, maar uiteindelijk waren John Wall en co de sterkste.

Phoenix Suns wint ondanks perikelen

Phoenix Suns zit in zwaar weer. De coach werd deze week ontslagen en sterspeler Eric Bledsoe weigert nog te spelen voor het team. Desondanks werd er voor het eerst dit seizoen gewonnen aan de hand van Devin Booker: 117-115. Sacramento Kings moest eraan geloven. Beide ploegen hebben nu drie wedstrijden verloren en één gewonnen.